ΝΔ: Επίθεση σε κυβέρνηση για «μαύρο» σε κανάλια, οικονομία-Βίντεο κατά Τσίπρα

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος τύπου Γ. Κουμουτσάκος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το μάυρο στα κανάλια και την οικονομία, προβάλλοντας λένα βίντεο εμπνέυσεως της Ομάδας αλήθειας της ΝΔ, στο οποίο καταμετρούνται τα ψέμματα που είπε στην ΔΕΘ ο κ.  Τσίπρας.

«Αυτά ήταν μερικά από αυτά που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, είναι τα ψέματα που θα τον ακολουθούν στο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη. Απέναντι στο μαύρο και στην αναξιοπιστία, η μόνη λύση είναι η ΝΔ και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα το επιβεβαιώσει στη Θεσσαλονίκη όπου θα παρουσιάσει οδικό χάρτη, εξόδου της χώρας από την κρίση».

Και ο κ. Κουμουτσάκος συνέχισε:

«Ένα χρώμα και ένα πρόσωπο προκαλούν αγανάκτηση στους πολίτες» είπε ο κ. Κουμπουτσάκος και εξήγησε: «Το χρώμα είναι το μαύρο, τα μαύρα λεφτά συγκεκριμένου υποψηφίου, για τα οποία μίλησε υπουργός, το μαύρο στην καθημερινότητα των πολιτών, ένας στους δύο χρωστά στην εφορία, τα χρέη έφθασαν στα 90 δισ. ευρώ. Και βέβαια μαύρο στην αλήθεια. Το πρόσωπο που προκαλεί αγανάκτηση στους πολίτες είναι ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που κάνει τα αντίθετα από όσα υπόσχεται, που λέει ψέματα πριν ακόμη μιλήσει».

Οι δημοσκοπήσεις

Ερωτηθείς για την πρόσφατη δημοσκόπηση του Σκάι ο κ. Κουμουτσάκος είπε: «Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τη διψήφια διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει, επίσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του κ. Τσίπρα και είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι πρωτοφανή, εδώ και δεκαετίες.

» Πρώτη φορά στη μέση των πολιτικών εξελίξεων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνεται καταλληλότερος από τον παρόντα πρωθυπουργό. Τέλος, 85% των πολιτών δηλώνουν βαθιά απογοητευμένοι από την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, αλλά και τις προοπτικές της χώρας και των οικογενειών τους. Αυτά επιβεβαιώνουν την ορθότητα της θέσης μας, για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην χώρα».

Για άδειες, πόθεν έσχες καναλαρχών

Οσον αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και τον έλεγχο των πόθεν έσχες νέων καναλαρχών, είπε ότι η ΝΔ ζητά όπως και όλοι οι Έλληνες πλήρη διαφάνεια και έλεγχο, αφού κατατεθούν τα «πόθεν έσχες» των νέων ιδιοκτητών να δημοσιοποιηθούν.

Πρόσθεσε ότι έχει σηκωθεί βοή στην κοινωνία και η ΝΔ ζητά, αφού κατατεθούν τα «πόθεν έσχες» των προσωρινών υπερθεματιστών, να δημοσιοποιηθούν. Επισήμανε, παράλληλα, ότι η θέση της ΝΔ για ακύρωση του νόμου έχει διατυπωθεί από όταν η κυβέρνηση τον έφερε στη Βουλή.

«Διαβλέπουμε ότι η ολοκληρωτική αντιμετώπιση να έχεις έναν υπουργό, ο οποίος ορίζει τον αριθμό των καναλιών, δεν οδηγεί πουθενά. Τα αρχικά χαμόγελα έχουν γίνει τραβηγμένα πρόσωπα. Τώρα συνειδητοποιούν σε ποια αταξία, νομική, πολιτική και ηθική, έχουν περιέλθει» συμπλήρωσε και απαντώντας σε ερώτηση για το βασικό μέτοχο υπογράμμισε πως «ο αγώνας που δόθηκε από την ΝΔ δεν έχει τελειώσει, αυτή η θέση μας παραμένει».

Φορολογική πολιτική

Επιπλέον, έκανε λόγο για σφαγιαστική φορολογική πολιτική που σκοτώνει την ανάπτυξη. «Η φορολογία στραγγαλίζει νοικοκυριά και την οικονομία. Αυτό δεν είναι νεοφιλελευθερισμός. Είναι κοινή λογική. Κοινή λογική χρειάζεται η οικονομία για να ξαναπάρει μπροστά και δεν μπορεί να τη βρει μια κυβέρνηση τελματωμένη στην ιδεοληψία της» ανέφερε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here