ΝΔ: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για άδειες, Τράπεζα Αττικής, Καλογρίτσα

Εκκωφαντική σιωπή και ευθύνες καταλογίζει η ΝΔ στον πρωθυπουργό για την υπόθεση Καλογρίτσα, σε σχέση με τα δάνεια που πήρε από την Τράπεζα Αττικής αλλά και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Παππά – Καμμένου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη στον ελληνικό λαό».

Αρχικά η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης και το οποίο «αποδεικνύει ότι στην Τράπεζα Αττικής υπήρχαν σημάδια έντονης κακοδιαχείρισης και συστημικής ανεπάρκειας».

«Πέραν των πολύ σημαντικών άλλων ευρημάτων», συμπληρώνει, «αναδεικνύονται και οι προνομιακές σχέσεις που απολάμβανε ο ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες, που αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής».

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, «το πιστοδοτικό όριο του κ. Καλογρίτσα πολλαπλασιάστηκε με αποτέλεσμα να λάβει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται ότι συνδέονται με την προσπάθειά του να πάρει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες». «Είναι ο ίδιος εργολάβος που παίρνει το ένα δημόσιο έργο μετά το άλλο από τον κ. Σπίρτζη», συμπληρώνει.

Αναφέρει ακόμη ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού έχει ανακηρύξει από τις 9 Σεπτεμβρίου τους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί πλήρης και ενδελεχής έλεγχος πόθεν έσχες, όπως ο νόμος και η προκήρυξη απαιτούν.

Κατά τη Ν.Δ., οι ευθύνες για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, είναι βαρύτατες, η σιωπή του όμως είναι εκκωφαντική και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

«Δεν μπορεί πλέον ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον υπουργό – καναλάρχη κ. Παππά», καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here