Παππάς: Αν η ΝΔ συναινέσει, η Βουλή θα αποφασίσει τον αριθμό των αδειών

ΦΩΤΟ: IN TIME(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Με μια κίνηση-ματ, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, επιχειρεί να πετύχει την συναινετική συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, αδειάζοντας  ταυτόχρονα την ΝΔ που προφασιζόμενη υπερεξουσίες της κυβέρνησης αρνείται τη συμμετοχή της στην διαδικασία και κωλυσιεργεί ταυτιζόμενη έτσι με τα συμφέροντα των μεγαλοκαναλαρχών και της εγχώριας διαπλοκής. Ο κ. Παππάς, δήλωσε πριν λίγο πως «εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή και όχι ο ίδιος, δηλαδή η κυβέρνηση όπως επιτάσσει ο πρόσφατα ψηφισθεί νόμος, θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Διαφορετικά η κυβέρνηση θα φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας με δημοσιογράφους, λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλή επί της τροπολογίας για το ΕΣΡ.

Με την κίνηση αυτή καλής θέλησης από πλευράς της κυβέρνησης,  όπως την ονομάζει ο ίδιος ο υπουργός, η ΝΔ μένει κυριολεκτικά ξεκρέμαστη και καθίσταται υπόλογη για την στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα. «Εάν παρόλα αυτά, η ΝΔ δεν συναινέσει είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς», τονίζει ο κ. Παππάς.

Ο σχετικός νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφίσθηκε στη Βουλή με ευρύτερη συναίνεση σχετικά με την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόκτησή τους. «Δυστυχώς η ΝΔ δεν συμφώνησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι «η αγορά χωράει άπειρα κανάλια», αναφέρει ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους. Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ».

«Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των αδειών», τονίζει ο υπουργός και καταλήγει:

Καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δεν παίζει το παιχνίδι συγκεκριμένων συμφερόντων. Εκ μέρους της κυβέρνησης δηλώνω το εξής. Εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Λίγο νωρίτερα με δήλωσή της και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καλούσε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίον είχε συνάντηση ο πρωθυπουργός, να αποδείξει με την στάση του στη συγκρότηση του ΕΣΡ ότι είναι με την νομιμότητα και όχι με την ανομία και τη διαπλοκή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here