Σύγκληση συμβούλιου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρωθυπουργός

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Από το Ισραήλ όπου βρίσκεται  σε επίσημη επίσκεψη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αργηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας  και τον ενημέρωσε επίσης για τις  επαφές του  στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Στο τραπέζι των αρχηγών θα τεθούν θέματα συνεννόησης στα σοβαρά και επείγοντα θέματα της χώρας. Τα θέματα αυτά είναι σε αυτή τη φάση το προσφυγικό,  η επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, και ο εθνικός διάλογος για την παιδεία που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα.

Ο πρωθυπουργός είχε προιδεάσει για τη πρωτοβουλία του αυτή όταν την περασμένη εβδομάδα κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει, είχε ζητήσει από τον κ. Παυλόπουλο να ασκήσει τις αρμοδιότητες τους για την επίτευξη εθνικού διαλόγου και συνεννόησης στα μείζονα ζητήματα της χώρας.

Τη ΝΔ, που βρίσκεται σε προεκλογική δίνη, στη σύσκεψη αυτή θα εκπροσωπήσει ο νέος μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ Γ. Πλακιωτάκης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here