Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος της ΝΔ για απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Να αποσυρθεί η αντισυνταγματική, όπως υποστηρίζουν, εγκύκλιος της ΝΔ για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών ζητούν με ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Με την εγκύκλιο αυτή εισάγεται η ομολογία πίστης ανηλίκου και εμμέσως και των γονέων του, μια διαδικασία που αντίκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα» (καθώς η εγκύκλιος προβλέπει ότι για να υπάρξει απαλλαγή «πρέπει να δηλωθεί στην υπεύθυνη δήλωση απαλλαγής ότι ο μαθητής «δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης»), αναφέρουν.
Παράλληλα, τονίζουν ότι «η εν λόγω εγκύκλιος καθιερώνει διακρίσεις ανάμεσα στον σχολικό πληθυσμό, διακρίσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ρατσιστικές εκδηλώσεις η /και περιθωριοποίηση όσων επιλέγουν να μην παρακολουθήσουν ένα ομολογιακό μάθημα, όπως είναι μέχρι τώρα το μάθημα των Θρησκευτικών».
Οι εννέα υπογράφοντες βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Παιδείας:
-Ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει ώστε να αρθεί η αντισυνταγματική εγκύκλιος;
-Αν θα δοθεί παράταση στην αίτηση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών πέραν της 20ης Σεπτεμβρίου που οριζόταν με την παρούσα εγκύκλιο».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here