Να απαγορεύσουν τα σακίδια, σκέφτονται οι Γερμανοί

Ο ανωτέρω εικονιζόμενος  δήμαρχος του Μόναχου, Dieter Reiter, μετά την αυτοκτονία ή την κατά λάθος ανατίναξη του νεαρού Σύρου, προτείνει να απαγορευθούν τα σακίδια, τουλάχιστον στο επόμενο φεστιβάλ μπύρας που θα γίνει εκεί τον Οκτώβρη.

μόναχο

Στη φωτογραφία φαινεται το σακίδιο του Σύρου, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε κάνει άλλες δύο αποπειρες αυτοκτονίας, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως ότι αυτός ήταν και ο σκοπός του προχτές στο Μόναχο. Δεν  ξέρουμε δηλαδή αν ήταν ενέργεια αυτοκτονίας ή αν ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε κατά λάθος κοντά στο συναυλιακό χώρο.

Παρότι  ο Σύρος σκοτώθηκε και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι τρεις άνθρωποι, το σακίδιο δεν καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με την αστυνομία αν ειχε εκραγει όλος ο μηχανισμος, θα μπορούσε να είχε σκοτώσει πολλούς.

Αυτό βέβαια δεν σημαινει ότι έχει λογική η απαγόρευση των σακιδίων, γιατί πέραν του πρακτικού ζητήματος που θα δημιουργηθεί, το επομενο βήμα ποιο θα  ειναι; Να απαγορευθούν τα φαρδιά ρούχα κάτω από τα οποία μπορεί κάποοις να κρύβει ίση  ποσότητα εκρηκτικών με του σακιδίου;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here