Ναυάγησε οριστικά η πώληση του 66% της ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar

Ναυάγησαν οριστικά οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τη αζέρικη εταιρεία Socar για την ιδιωτικοποίηση του 66% της ΔΕΣΦΑ. Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργεια, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος, ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό, ενώ και οι εναλλακτικές προτάσεις τους ήταν ανεφάρμοστες Οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης δεν έγιναν αποδεκτές, προσθέτει.

Έτσι συμφωνήθηκε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις των δύο πλευρών χωρίς να υπάρξει συμφωνία και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να ανανεωθεί η ισχύς της εγγυητικής επιστολής της Socar η οποία έληξε σήμερα, 30 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήταν σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών SOCAR και Snam για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Το κλίμα στις συζητήσεις ήταν εποικοδομητικό.

» Εντούτοις, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό.

» Εξετάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις που έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές, για τη βελτίωση της αξίας μέσω εγγυοδοτικών μηχανισμών, οι οποίες διαπιστώθηκε, τελικά, ότι είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου.

» Οι προτάσεις της κυβέρνησης αποσκοπούσαν στη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας, με βάση την αύξηση της ανακτήσιμης διαφοράς των παρελθόντων ετών, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας. Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεχτές, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here