Ναζιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη της Νοταρά (βίντεο)

Μέσω μιας ανάρτησης βίντεο στο YouTube, η πρωτοεμφανιζόμενη ναζιστική οργάνωση με την επωνυμία «Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26, η οποία πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου.

Στο συγκεκριμένο 15λεπτο βίντεο, η ναζιστική οργάνωση παραθέτει ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα, γεμάτο με λόγια μίσους, όπου προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην εμπρηστική επίθεση, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα… τα οποία αντίκεινται στην κοινή λογική.

Η ναζιστική οργάνωση αναφέρει ότι μέλη της οργάνωσης είχαν μπει στον χώρο της κατάληψης στη Νοταρά, αλλά και σε άλλους χώρους, προσποιούμενοι τους αλληλέγγυους, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ότι μέσα σε αυτές, αντιφασίστες και αλληλέγγυοι κρύβουν με το ψεύτικο προσωπείο τους μέλη του ελεύθερου Συριακού Στρατού και της τζιχαντιστικής οργάνωσης Al Nursa, ενώ με διάφορες φωτογραφίες, η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί να ταυτίσει ακόμη και μικρά προσφυγόπουλα με τους τζιχαντιστές του ISIS.

Επιπλέον, η ναζιστική οργάνωση απειλεί για νέες επιθέσεις σε αντίστοιχους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους μάλιστα κατονομάζει στο βίντεο, ενώ ταυτόχρονα ζητά από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην πατρίδα μας να εργαστούν, σε συνθήκες σκλαβιάς, σε δημόσιους χώρους και σε δημόσια έργα.

Ακόμη, στο βίντεο υπάρχει και η στιγμή της επίθεσης στο κτίριο της οδού Νοταρά, με τη χρήση του οποίου οι δράστες προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν σημειώθηκαν υλικές ζημιές, ωστόσο, το συγκεκριμένο πλάνο είναι τραβηγμένο από απόσταση και δεν διακρίνεται εύκολα το τι ακριβώς συνέβη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζουν με επιφύλαξη το συγκεκριμένο βίντεο – ανάληψη ευθύνης, προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν αναρτήθηκε από τους δράστες της επίθεσης ή εάν πρόκειται για κάποια ενέργεια η οποία έχει ως σκοπό τη διαμόρφωση κλίματος και την παραπλάνηση των Αρχών.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο καταργήθηκε από τον λογαριασμό των νεοναζί στο Youtube (με αποτέλεσμα όλα τα ΜΜΕ και οι ιστοσελίδες που ακολούθησαν τη δημοσίευση της είδησης να μην δείχνουν κανένα βίντεο πλέον).

    Ωστόσο, για όποιον το θέλει, υπάρχει σωσμένο εδώ:

    https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/09/08/analipsi-monaxolykoi-nazi-notara-26-video/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here