Νίκος Φίλης: Απειλείται η ζωή μου – Ηθικός αυτουργός ο Αμβρόσιος

Toν μητροπολίτη  Καλαβρύτων Αμβρόσιο «έδειξε» από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Φίλης ως ηθικό αυτουργό για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του.

Ο υπουργός παιδείας παρέδωσε στην Βουλή φυλλάδιο  που έχει κυκλοφορήσει στην επαρχία με την φωτογραφία του το οποίο συνοδεύεται από τους χαρακτηρισμούς » φίδι κι ένα γνωμικό που λέει ότι » όλοι οι χοντροί είναι βλάκες».

Ο κ. Φίλης μιλώντας για την προσβλητική αυτή επίθεση του μητροπολίτη είπε : «Είναι προσβλητικη όχι για μένα αλλά για όλους τους υπέρβαρους ανθρώπους. Είναι μια αντιχριστιανική εκστρατεία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι στην μητρόπολη του Αμβρόσιου οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα το περασμένο Σάββατο, προαναγγέλοντας τον θάνατό του:  «Είναι το επόμενο βήμα από το να μου σαπίσει το χέρι, είπε. Ευτυχώς ο Θεός μακρόθυμος δεν ακούει τους Αμβρόσιους. Αλλά μπορεί κάποιος από τους λεβέντες, όπως αποκάλεσε ο Αμβρόσιος αυτούς της Χρυσής Αυγής, οργανωμένος ή ανοργάνωτος εμφορούμενος από μίσος να θελήσει αν υποκαταστήσει και τον Θεό. Δεν τον φοβάμαι αλλά είναι θέμα δημοκρατικής τάξης να τοποθετηθεί η Εκκλησία».

Καταλήγοντας στην δευτορολογία του στην Βουλή, επανέλαβε την θέση του για την απουσία της  εκκλησίας στην διάρκεια της χούντας , εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όπως είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here