Νίκος Σπάθης: Μαθήματα γαλλικών για Έλληνες

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Πολλοί Έλληνες έρχονται στο Παρίσι για να δουλέψουν η να σπουδάσουν αλλά η αρχή είναι συνήθως δύσκολη. Ο Σύλλογος των Ελλήνων επιστημόνων στο Παρίσι επιθυμεί να διευκολύνει την εγκατάσταση και την προσαρμογή τους προτείνοντάς τους μια βοήθεια σε μια σειρά τομείς για 3η συνεχή χρονιά. Πληροφόρηση για μια σειρά διοικητικές διαδικασίες με την άφιξή τους στο Παρίσι, συμβουλές και προσωπική βοήθεια για τις πανεπιστημιακές εγγραφές, τα εργαστήρια έρευνας, την οικονομική βοήθεια – του Γαλλικού κράτους- για το ενοίκιο, την ασφάλεια υγείας, κλπ.

-Ενημερώνετε για σπίτι;

Δε μπορούμε να βοηθήσουμε στην εύρεση κατοικίας ούτε να είμαστε εγγυητές. o Βοήθεια για πιό εύκολη εγκατάσταση στο Παρίσι και γνωριμία με Γάλλους που μαθαίνουν ελληνικά και κοινές φιλικές συναντήσεις/δραστηριότητες με αντικείμενο τη γαλλική και ελληνική γλώσσα. o Βοήθεια στη γλώσσα : – εισαγωγή στα Γαλλικά πανεπιστημιακού τύπου χρήσιμα για τη σύνταξη και την υπεράσπιση μιας εργασίας, – διόρθωση γραμματική και συντακτική των εργασιών, – μαθήματα Γαλλικής γλώσσας σε μικρές τάξεις με εθελοντές άμισθους καθηγητές. Μαθήματα Γαλλικών που προτείνουμε για τη σχολική χρονιά 2016-17.

 -Για αρχάριους η με χαμηλό επίπεδο γαλλικών;

Από τα μέσα Οκτώβρη μέχρι τέλος Μάη – 90 διδακτικές ώρες / τον πρώτο μήνα 34 ώρες. – Συμβολική συμμετοχή στα έξοδα – 60 ευρώ για όλη τη χρονιά. – Ελληνικό Σπίτι – 9 rue MESNIL-75016 PARIS / Τετάρτη βράδυ κατά πλειοψηφία -κοιτάξτε παρακάτω το πρόγραμμα. Για ενδιάμεσους A2+/ B1 – Από τα μέσα Οκτώβρη μέχρι τέλος Μάη -2 ώρες την εβδομάδα. – Συμβολική συμμετοχή στα έξοδα – 60 ευρώ για όλη τη χρονιά. – Paris 13e / Πέμπτη πρωί 11 π.μ – 1 μ.μ. Για προχωρημένους – 8 ατελιέ γλώσσας των 4 ωρών. – Συμβολική συμμετοχή στα έξοδα – 40 ευρώ για όλη τη χρονιά. – Ελληνικό Σπίτι, 9 rue MESNIL-75016 PARIS. – Σάββατο 10 π.μ – 2 μ.μ. /

-Οι ημερομηνίες;

Θα ορισθούν με βάση τη διαθεσιμότητα των καθηγητών. Προτείνουμε μια εφημερία το Σάββατο 8/10 από 4 μ.μ ως 6 μ.μ στο Ελληνικό Σπίτι για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας. Στον ίδιο χώρο οργανώνουμε και την πρώτη ελληνο-γαλλική συνάντηση γνωριμίας με μια μικρή δεξίωση από 6 μ.μ – 8 μ.μ.

Για πληροφορίες και εγγραφές γράψτε στο e-mail : scientifiques.grecs.paris@gmail.com

Ο σύλλογός μας είναι μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ , συντονιστικό όργανο των ελληνο-γαλλικών και γαλλο-κυπριακών οργανώσεων της περιοχής του Παρισιού. Ο ιστότοπος είναι : www.grecesurseine.fr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here