Νίκος Ξυδάκης: Η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε

Η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε» αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει και μετά».
Ο Νίκος Ξυδάκης εκτίμησε ότι «με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου» και εξήγησε ότι «το νόμισμα είναι εργαλείο». «Μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε» τόνισε.

«Δεν δικαιολογείται η υστερία. Δικαιολογείται ο σκεπτικισμός, ο υπολογισμός, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά» πρόσθεσε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού για να συμπληρώσει: «η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά. Έχουμε έναν πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών και κάποια από αυτά πολύ προχωρημένα, που δεν έχουν κοινό νόμισμα. Είναι λιγότερο Ευρώπη η Ελβετία, η Σουηδία, σε σχέση με τη Σλοβενία; Η Βρετανία δεν είναι Ευρώπη; Είναι μεγαλύτερο το ζήτημα λοιπόν. Για εμάς έχει σημασία τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για την επιβίωσή του».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here