Νίκος Ευθυμιάδης: Παιδικές χορωδίες στη Λίμνη Πλαστήρα

 

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής Χορωδίας πραγματοποιείται έως αύριο το μεσημέρι, στην πανέμορφη Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα, σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, για τρίτη συνεχή χρονιά. Το σεμινάριο διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, στα πλαίσια του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει. Ο Νίκος Ευθυμιάδης (Master of Arts στη Διεύθυνση) είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία) και Καλλιτεχνικός  Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και  Ωδείων.

-Που απευθύνεται;

Το 3ο Πανελλήνιο σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής–Παιδικής Χορωδίας της Λίμνης Πλαστήρα, απευθύνεται σε διευθυντές Χορωδιών (παιδικών, νεανικών, ωδείων), καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία, αλλά και σε οποιονδήποτε ασχολείται ή ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη διεύθυνση χορωδίας οποιασδήποτε μορφής (μικτή, ανδρική, γυναικεία, παιδική). Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον καθηγητές μουσικής- διευθυντές χορωδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες.

-Το πρόγραμμα τι περιλαμβάνει;

  1. Τεχνική διεύθυνσης
  2. Ρεπερτόριο παιδικής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία
  3. Ερμηνεία

-Και μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού;

Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης παιδικής-σχολικής  χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση. Επιπλέον θα υπάρξουν χορωδίες οι οποίες θα χρησιμεύσουν σαν εργαστήρια.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here