Βέροια: Νίκη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς απέναντι στο μίσος

 

 

Μετά τις απαράδεκτες, ξενοφοβικές, ρατσιστικές διαμαρτυρίες κατά των προσφύγων, επικράτησε τελικά στη Βέροια, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά. Την θέση των λίγων δήθεν αγανακτισμένων, πήραν οι ομάδες πολιτών που έδειξαν εμπράκτως την διάθεση τους βοηθήσουν τους πρόσφυγές.

Ομάδες αλληλεγγύης μεταξύ των οποίων και η ΕΛΜΕ Ημαθίας υποδέχθηκαν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες στην είσοδο του στρατοπέδου Αρματολού Κόκκινου στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας καταγράφοντας τις ελλείψεις ενώ ήδη συγκροτείται μια ευρύτερη κίνηση για την υποστήριξη των προσφύγων.

veria prosfyges

Λίγο μετά τις 10 οι πρώτοι πρόσφυγες που επισκέφτηκαν το χωριό για να κάνουν βασικά ψώνια αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη επιφύλαξη αλλά πολύ γρήγορα ο πάγος έσπασε καθώς και το κλίμα φόβου διαδέχτηκε ένα πνεύμα κατανόησης, συμπάθειας και αλληλεγγύης. Ενώ η προγραμματισμένη συγκέντρωση κατοίκων δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στο οποίο φιλοξενούνται περί τους 300 πρόσφυγες στη συντριπτική τους πλειοψηφία Σύριους με πολλά γυναικόπαιδα.

Μετανιωμένοι εμφανίστηκαν και όσοι πρωτοστάτησαν στα μισαλλόδοξα και ντροπιαστικά γεγονότα κατά την άφιξη των προσφύγων. Τότε που κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο για να αποδοκιμάσουν και να τρομάξουν κατατρεγμένους πρόσφυγες, που ήρθαν από την Ειδομένη. Ηταν μάλιστα τέτοιο το μένος ορισμένων που έφτασαν στο σημείο να πετάξουν γουρουνοκεφαλές .

veria0

veria1

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here