Νέο ξενοφοβικό παραλήρημα Κουρτς: Να κλείσει κάθε διάδρομος για τους πρόσφυγες

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς. Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Μπιλντ αναφέρει πως, «ενόσω δεν το κάνει η Ελλάδα, οι Μακεδόνες αναλαμβάνουν για εμάς τη δύσκολη αποστολή να σταματήσουν το ρεύμα των προσφύγων και γι αυτό η Μακεδονία χρειάζεται τη βοήθειά μας σε προσωπικό και σε εξοπλισμό».

Και συνεχίζει: «Επρεπε να σταματήσουμε την πρακτική, κάθε πρόσφυγα, που φθάνει στην Ελλάδα, να τον μεταφέρουμε με κρατική μέριμνα [!] στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό ανταποκρινόμασταν βέβαια στις επιθυμίες των προσφύγων, κάτι που ήταν ανθρώπινα κατανοητό. Ωστόσο με τον τρόπο αυτό φροντίζαμε ώστε να παίρνουν ολοένα και περισσότεροι το δρόμο (για την Ευρώπη)».

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνεται του κλεισίματος του βαλκανικού δρόμου τονίζοντας πως «τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και να ανοίξουν μόνον όταν καταλαγιάσει το προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη». Για το λόγο αυτό ζητά επιπλέον κλείσιμο και άλλων συνόρων στην Ευρώπη, για να εμποδιστούν, όπως σημειώνει, νέες εναλλακτικές διαδρομές για τους πρόσφυγες.

Προς τούτο, όπως τονίζει, «αυτό που γίνεται τώρα στη Διαδρομή των Βαλκανίων πρέπει να γίνει και κατά μήκος της Διαδρομής Ιταλίας-Μεσογείου, ώστε να καταστεί σαφές πως έχει τελειώσει η εποχή της προώθησης προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη, ανεξάρτητα από ποια διαδρομή συμβαίνει αυτό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here