«Μπροστά» ο Εμμ. Μακρόν, ιδρύει νέο κόμμα, ούτε δεξιό, ούτε αριστερό

Την δημιουργία νέου κόμματος που θα κινείται στο πολιτικό μεσαίο χώρο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, έναν μόλις χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές στην χώρα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός θα ονομάζεται Μπροστά «En Marche» και δεν θα εντάσσεται ούτε στην Αριστερά ούτε στη Δεξιά.

«Αποφάσισα να ιδρύσω ένα νέο πολιτικό κίνημα» είπε ο Μακρόν σε συγκέντρωση στην γενέτειρά του, την Αμιένη στη βόρεια Γαλλία και τόνισε: «Είμαι υπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης, με υπερηφάνεια… όμως θέλω επίσης να συνεργαστώ με πρόσωπα που προέρχονται από τη Δεξιά, που δεσμεύονται στις ίδιες αξίες».

Ο 38χρονος γάλλος πολιτικός υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι μια υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017 δεν αποτελεί «προτεραιότητά του σήμερα».«Το νέο πολιτικό κίνημα θα δώσει μια δυναμική μπροστά στο αδιέξοδο της κοινωνίας, (στόχος) θα είναι να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία έχουν προαναγγείλει τις  προθέσεις του και τις πολιτικ΄ς του φιλοδοξίες του πρώην τραπεζίτη, καθώς νεαροί οπαδοί και φίλοι του είχαν συστήσει μια ομάδα προβληματισμού κι ανταλλαγής απόψεων (think tank).

«Επιθυμώ να κάνω περισσότερα για την χώρα μου» είχε δηλώσει ο ίδιος από τον Μάρτιο.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here