Νέο κρούσμα βίας κατά ελεγκτή του ΙΚΑ από εργοδότη στην Θεσσαλονίκη

 

 

Pressroom

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Φ. ΤΡΥΨΑΝΗ)

Ανυπεράσπιστους αφήνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τους ελεγκτές του ΙΚΑ, σύμφωνα με νεότερη καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ). Τα κρούσματα βίας κατά των αρμόδιων υπαλλήλων αυξάνονται, με πιο πρόσφατη επίθεση σε βάρος ελεγκτή από εργοδότη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ αναφέρεται ότι «σε έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του ΙΚΑ Πύλης Αξιού Θεσσαλονίκης, εργοδότης επιτέθηκε με μένος και ιδιαίτερη αγριότητα, μένοντας όχι μόνο σε λεκτικές αναφορές, αλλά προχωρώντας σε βιαιοπραγίες γρονθοκοπώντας τον εντεταλμένο υπάλληλο. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ο έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να ευρεθούν ασφαλιστικές παραβάσεις, βαίνοντας καλώς στην ουσία, ο εργοδότης παρόλα αυτά εξέφρασε με τον παραπάνω τρόπο την αντίθεσή του».

Σύμφωνα με την ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, οι δυο υπάλληλοι παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έως τα μεσάνυχτα και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, αφού είχε προηγηθεί και μήνυση κατά αυτών από το δράστη. Το εντεινόμενο αυτό φαινόμενο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που δέχονται σε καθημερινή βάση οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, «αποδεικνύει όχι μόνο την ιδιαιτερότητα της εργασίας μας σε μια περίοδο, όπου κοινωνία και επιχειρήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, αλλά και την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο της παραβατικότητας της κοινωνικής ασφάλισης παίρνοντας διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου- κατεστημένου στη χώρα μας».

Το γεγονός αυτό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο, αλλά ακολουθεί αυτό των προηγουμένων ημερών, υπαλλήλου της ΕΥΠΕΑ που μετά από έλεγχο απειλήθηκε η ίδια και η οικογένειά της, με αποκορύφωμα τις υλικές φθορές στο αυτοκίνητό της.

«Απαιτείται άμεσα η Διοίκηση του ΙΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας να προβληματιστούν και να θεσμοθετήσουν περιβάλλον εργασιακής προστασίας των υπαλλήλων που εντέλλονται από τους ίδιους κατά την εφαρμογή των νόμων για τον έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας και όχι μόνο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here