Νέο βίντεο με γαλλόφωνο τζιχαντιστή, απειλές και 5 εκτελέσεις

Νέο βίντεο φρίκης, στο οποίο εμφανίζεται ένας γαλλόφωνος τζιχαντιστής να εξαπολύει απειλές για επιθέσεις της οργάνωσης εναντίον της Δύσης, πριν, μαζί με άλλους τζιχαντιστές, προβούν στην εκτέλεση πέντε ατόμων, έδωσε στη δηmοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.

Το μαγνητσκοπημένο υλικό, γυρίσθηκε μάλλον μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που σκότωσαν 130 ανθρώπους, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως αναφέρεται, το βίντεο –διάρκειας τουλάχιστον οχτώ λεπτών– μαγνητοσκοπήθηκε από υπηρεσία του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία της Νινευής στο Ιράκ και παρουσιάζει πέντε νεαρούς άνδρες, γονατισμένους, ντυμένους με πορτοκαλί φόρμα, που χαρακτηρίζονται ως «κατάσκοποι» να δηλώνουν στα αραβικά ότι προέβησαν σε ενέργειες εναντίον των τζιχανιστών, πριν δεχτούν σφαίρες στο κεφάλι.

Ο γαλλόφωνος τζιχαντιστής φορά μια μάσκα χρώματος μπεζ, στρατιωτική στολή αγγαρείας και φέρει ένα πιστόλι. Κάτω από την μάσκα φαίνεται ότι έχει ξανθά μαλλιά.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις χώρες που συμμετέχουν στη δυτική συμμαχία (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ «ανόητους εγκληματίες» και προειδοποιεί ότι δεν θα κατορθώσουν να συντρίψουν την οργάνωση.

Παράλληλα, απειλεί ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εξαπολύσει επιθέσεις που θα κάνουν την Δύση να ξεχάσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ενάντια στις ΗΠΑ και σκότωσαν περίπου 3.000 ανθρώπους, αλλά και το μακελειό στο Παρίσι.

Σε ιδιαίτερη αναφορά του στην Ισπανία και την Πορτογαλία, τονίζει πως οι χώρες θα «πληρώσουν ακριβά» την συντριβή της εξουσίας των μουσουλμάνων στην Αλ-Άνταλους, γνωστή και ως μουσουλμανική Ισπανία ή ισλαμική Ιβηρία (711μ.Χ.–1492μ.Χ. ) και μιλά για τις πόλεις Τολέδο και Κόρδοβα, επισημαίνοντας πως τα αρχαία εδάφη της Ανδαλουσίας είναι μουσουλμανικά και δεν έχουν ξεχαστεί.

Η εκτέλεση φέρεται να πραγματοποιείται σε συντρίμμια ενός κτιρίου που ισοπεδώθηκε από μια αεροπορική επιδρομή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here