Νέος σεισμός 7,3 βαθμών με νεκρούς στο Νεπάλ

Σεισμός 7,3 βαθμών χτύπησε ξανά το Νεπάλ, λίγες μέρες μετά τον πολύνεκρο σεισμό του Απριλίου, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 8.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο Κατμαντού, Πολ Ντίλον, στο Reuters, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν στην πόλη Τσαουτάρα, κοντά στο επίκεντρο. Άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν στη γειτονική Ινδία, σύμφωνα με τις ινδικές υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

Ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος 19 χιλιόμετρα και έιγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί. Αρχικά, το αμερικανικό γεωολογικό Ινστιτούτο είχε εκτιμήσει την ισχύ της δόνησης σε 7,1 βαθμούς, την οποία όμως στη συνέχεια διόρθωσε στους 7,4 βαθμούς και τελικά στους 7,3.

To επίκεντρο της δόνησης ήταν σε απομακρυσμένο σημείο, στα σύνορα με την Κίνα. Σε κοντινό σημείο σημειώθηκε στη συνέχεια δεύτερη δόνηση, 6,3 βαθμών. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:45 τοπική ώρα (10:05 ώρα Ελλάδας). Κτίρια ταρακουνήθηκαν μέχρι την πρωτεύουσα της Ινδίας ενώ στο Κατμαντού οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.Όσα κτίρια στο Κατμαντού δεν είχαν πέσει από την πρώτη καταστροφή, ήταν ασταθή εξαιτίας των ζημιών που είχαν υποστεί, οπότε και ο κίνδυνος από το νέο σεισμό είναι προφανής.

Να υπενθυμίσουμε οτι ηκαταστροφή των 7,8 βαθμών στις 25 Απριλίου είχε στοιχίσει τη ζωή σε 8.150 άτομα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Σε εκείνο τον σεισμό είχαν τραυματιστεί 17.860 ενώ ορεινά χωριά είχαν ισοπεδωθεί.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here