Νέος έλεγχος στο «πόθεν έσχες» του Γ. Σταθάκη. Τι απαντά ο υπουργός

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(Σ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη. Θα ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές ο ενδελεχής έλεγχος με όποιο μέσο χρειαστεί ακόμα και με άνοιγμα  τραπεζικών του λογαριασμών. Αυτό αποφάσισε η επιτροπή ελέγχου της Βουλής σύμφωνα με  ενημέρωση του προέδρου της  Γ. Βαρεμένου. Εκτός από την υπόθεση του αδήλωτου ενός εκατομμυρίου στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2011,  ο κ. Σταθάκης ελέγχεται και για διαφορές που προέκυψαν έπειτα από την συμπληρωματική δήλωση που υπέβαλε τόσο ως προς τις καταθέσεις του όσο και ως προς την συμμετοχή του σε ακίνητα.

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως «δεν υπάρχει θέμα» και ότι «ο έλεγχος είναι θεμιτός», ενώ η αντίδραση από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών ήταν: «Ουδέν σχόλιον. Ας προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς».

Τι δήλωσε ο Σταθάκης για την απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Όσον αφορά το «πόθεν έσχες» του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, θα ελεγχθεί και αυτό κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση, 11 πρώην βουλευτές και υπεύθυνοι οικονομικών κομμάτων κ.ά. παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο γιατί παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις δεν προσκόμισαν συμπληρωματικά στοιχεία, ενώ οκτώ δεν είχαν υποβάλλει καθόλου «πόθεν έσχες» μεταξύ των οποίων και ένας πρώην βουλευτής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here