Νέες απειλές κατά αστυνομικών στο Ντάλας και ανάληψη ευθύνης από Black Power Political Organization

Σε επιφυλακή είναι οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ντάλας και οι κεντρικές εγκαταστάσεις της αστυνομίας έχουν αποκλειστεί με ειδικές δυνάμεις γύρω από το κτίριο καθώς οι αρχές δέχθηκαν νέες απειλές.

«Το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας έλαβε μια ανώνυμη απειλή για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς σε όλη την πόλη και έχει λάβει προληπτικά μέτρα» για να αυξήσει την ασφάλεια τόνισε με ανακοίνωση της η αστυνομία της πόλης.

Την αιματηρή επίθεση που στοίχισε τη ζωή πέντε αστυνομικών στην πορεία διαμαρτυρίας του «Black Lives Matter», ανέλαβε η οργάνωση Black Power Political Organization με ανάρτηση της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η ίδια οργάνωση είχε «υποσχεθεί» περισσότερες επιθέσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, κάτι που έθεσε σε συναγερμό τις αρχές.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε χθες να αναζητήσει τρόπους κατευνασμού των φυλετικών εντάσεων και μείωσης των διαχωρισμών που μεταξύ αστυνομίας και μειονοτήτων, υποστήριξε ότι οι ισχύοντες νόμοι περί οπλοκατοχής αυξάνουν τις εντάσεις μεταξύ αστυνομίας και πολιτών.

Ο Ομπάμα δήλωσε πως η αστυνομία στο Ντάλας μείωσε τα ποσοστά των δολοφονιών, ενώ καταγράφηκαν λιγότερα παράπονα από μέλη της κοινότητας, αντιμετωπίζοντας σοβαρά το θέμα της φυλής και των πρακτικών που ακολουθεί η αστυνομία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here