Νέο πλήγμα ΔΝΤ στην αξιολόγηση: Ζητεί πώληση όλων των «κόκκινων δανείων»

Σε μιά κλωστή κρέμεται η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Οι εσωτερικές διαφωνίες των δανειστών και οι υπερβολικά  ακραίες νεο-φιλελεύθερες απαιτήσεις του ΔΝΤ, υπονομεύουν ανοικτά την έγκαιρη και επιτυχή έκβαση της κρίσιμης αξιολόγησης. 

Νέες διαρροές για τη στάση του ΔΝΤ, κάνουν λόγο ότι το Ταμείο επιθυμεί την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των κόκκινων δανείων και δαπάνες αποπληρωμής χρέους που να μην ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ ετησίως.

Εαν αυτά είναι ακριβή, το ταμείο επιδιώκει να επιβάλει λύση στα κόκκινα δάνεια, με ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την πώληση όλων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι με το οποίο η κυβέρνηση έχει δηλώσει ρητά, ότι διαφωνεί και δεν πρόκειται να συμφωνήσει.

Οι ευρωπαικοί θεσμοί, δεν συμφωνούν με την σκληρή γραμμή του Ταμείου στάση στο θέμα της πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ωστόσο το ΔΝΤ επιθυμεί διακαώς την «πώληση των πάντων», προειδοποιώντας ότι εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα υπάρξει ανάγκη για μία νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών!

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι διαφωνίες μεταξύ των δανειστών αναφορικά με το ελληνικό χρέος και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνει η διαχείρισή του παραμένουν.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here