Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για ΚΤΕΟ, ΕΣΠΑ, κοινωνικές δομές

Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με επίκληση λόγων επείγοντος, εξέδωσε η κυβέρνηση και υπέγραψε ο πρωθτυπουργός, λίγες ημέρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η νέα ΠΝΠ ρυθμίζει την παράταση που δόθηκε μέχρι τις 20 Οκτωβρίου για τα ΚΤΕΟ, ένταξη έργων του ΕΣΠΑ , την συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών και άλλα. 

Ωστόσο προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι και η νέα κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει, σε μικρότερη έκταση, την πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων να νομοθετεί μεσω ΠΝΠ, τακτική την οποία είχε καταγγείλει για παραβίαση των δημοκρατικών αρχών  και της νομοθετικής λειτουργίας.

Για την έκδοση της ΠΝΠ, η κυβέρνηση επικαλείται  την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν:

  • στην απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας»,
  • στην ένταξη έργων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014 − 2020,
  • τη διεξαγωγή του εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), προκειμένου να διασφαλιστεί ο αξιοκρατικός χαρακτήρας της διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς και η επιλογή προσώπων ικανών να εκπαιδευτούν, ώστε να ενταχθούν στη διοίκηση ως στελέχη ταχείας ανέλιξης,
  • στην αδυναμία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών εκπρόθεσμων σε τεχνικό έλεγχο οχημάτων από τα ΚΤΕΟ της Χώρας στην προθεσμία του άρθρου 18Α του Ν. 3446/ 2006 (Α΄49), όπως ισχύει, και επίσης αποφυγής, κατά το δυνατό, προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία των ΚΤΕΟ, λόγω υπερβολικά αυξημένης προσέλευσης οχημάτων (σ.σ. ουσιαστικά αυτό που αλλάζει είναι ότι κατοχυρώνεται η παράταση που είχε δοθεί για τις 20 Οκτωβρίου.
  • στη δυνατότητα αποφοίτησης μαθητών της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ., στ) στις διαδικασίες εκλογής οργάνων στα ΑΕΙ της χώρας και
  • στην ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσης ερευνητών και συγκρότησης συλλογικών οργάνων
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here