Νέα μείωση μισθών 10% ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της «Real News» και του «Real FM» η οποία αναστέλλεται προσωρινά

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ για τις μειώσεις κατά 10% των μισθών των εργαζομένων στην εφημερίδα «Real News» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», οι οποίες θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1/7/2016, με τη συγκεκριμένη απόφαση ωστόσο να αναστέλλεται προσωρινά, έπειτα από την αντίδραση των Σωματείων.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αυτή είναι η τέταρτη μείωση μισθών που επιβάλλεται στους εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα τους οφείλονται και οι μισθοί των τελευταίων δυόμιση μηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών χθες βράδυ, 3 Αυγούστου, στις 9μ.μ. οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “REAL NEWS” και του Ρ/Σ “REAL FM”, ειδοποιήθηκαν ότι η ιδιοκτησία του Ομίλου προτίθεται να προβεί σε νέα μείωση μισθών κατά 10% και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1ης/7/2016!!!

Ας σημειωθεί ότι η μείωση αυτή είναι η 4η που επιβάλλεται στους εργαζόμενους, ενώ τους οφείλονται και μισθοί δυόμισι μηνών, γεγονός που πολλαπλασιάζει την επιβάρυνσή τους.

Η αντίδραση των Σωματείων ήταν άμεση. Ήδη από χθες το βράδυ τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ ειδοποίησαν (δια των εκπροσώπων τους) τα μέλη τους για συνέλευση σήμερα το μεσημέρι, ενώ είχε αποφασιστεί και στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η συνέλευση.

Και οι δύο αποφάσεις (στάση εργασίας και συνέλευση) ματαιώθηκαν μετά από επαφή της ΕΣΗΕΑ με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου κατά την οποία συμφωνήθηκαν τα εξής:

1.   Η απόφαση της εργοδοσίας για τη μονομερή αυτή μείωση αναστέλλεται μέχρις ότου συζητηθεί αναλυτικά το θέμα των οικονομικών και άλλων ζητημάτων που έχουν ανακύψει στον Όμιλο.

2.   Ο κ. Χατζηνικολάου αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΕΣΗΕΑ σε συνάντηση, η οποία έχει προσδιοριστεί στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Ως τότε, καλούνται οι εργαζόμενοι στον Όμιλο να μην προβούν σε καμία ατομική ενέργεια, να είναι σε επαγρύπνηση και σε άμεση επαφή και συνεννόηση με τα Σωματεία τους που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here