Νέα μέτρα και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, βλέπει η ΝΔ

Νέα μέτρα εις βάρος των πολιτών, βλέπει η αντιπολίτευση πίσω από την απόφαση του Eurogroup.

AdTech Ad

Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2018 και η διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για αρκετά χρόνια μετά, οδηγεί σε νέα μέτρα και στην εφαρμογή του «κόφτη», αν και παραδέχεται ότι υπήρξε συμφωνία έστω με καθυστέρηση για τα άμεσα μέτρα ενίσχυσης της βιωσιμότητας του χρέους.

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όχι μόνο δεν επήλθε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, αλλά καταγράφεται και δημοσιονομικό κενό για το 2018, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με νέα, επώδυνα μέτρα. Επιβεβαιώνεται ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμείνουν υψηλοί, για αρκετά χρόνια μετά το 2018. Η Κυβέρνηση μάλιστα δεσμεύτηκε στην επίτευξη αυτών των στόχων, με την εφαρμογή νέων μέτρων και την επέκταση της χρήσης του «κόφτη». Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει για ακόμη μία φορά αποτύχει, δεσμεύοντας τη χώρα, για πολλά χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη πορεία. Και αυτό γιατί έχασε πολύτιμο χρόνο, είναι αναξιόπιστη και παραμένει ιδεοληπτική», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

«Τουλάχιστον, υπήρξε συμφωνία, έστω και με καθυστέρηση, για τα άμεσα μέτρα ενίσχυσης της βιωσιμότητας του χρέους. Βιωσιμότητα που επιβαρύνθηκε από τους ανερμάτιστους χειρισμούς της σημερινής Κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως, αυτές οι παρεμβάσεις δεν αφορούν και τη μεσομακροπρόθεσμη περίοδο και δεν συνδυάζονται με ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ συνοδεύονται από πρόσθετα μέτρα λιτότητας.Το κόστος της κυβερνητικής ανεπάρκειας θα είναι – και πάλι – οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τις εξελίξεις στο Eurogroup:

«Το χρέος θα ξαναδιαπραγματευτεί η γενιά του 2030. Εμείς θα πληρώσουμε εκτάκτως νέους φόρους 2,6 δις.Νέες χαμένες γενιές με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here