Νέα επίθεση Ψυχάρη: Τι μου ζήτησε ο Τσίπρας- Γεροβασίλη: Ο κατήφορος συνεχίζεται

 

Δίνει τα ρέστα του ο εκδότης του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης στη μάχη επιβίωσης που δίνει μετά και την κακουργηματική άσκηση δίωξης σε βάρος του. Μία βδομάδα μετά την επίσημη πράξη κήρυξης πολέμου κατά της κυβέρνησης, με το άρθρο «Ο ηγέτης, ο εκδότης και η γάτα Ιμαλαΐων», ο κ. Ψυχάρης επανέρχεται με προσωπικό του άρθρο με τίτλο «Τι ζήτησε ο κ. Τσίπρας».

Σε αυτό, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο Αλ. Τσίπρας παρενέβη και του ζήτησε να αντικατασταθεί ο διευθυντής των Νέων από δημοσιογράφο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να εκδιωχθεί ο βασικός σχολιαστής του Mega, εννοώντας προφανώς τον κ. Ι. Πρετεντέρη.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Με δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη απαντά η κυβέρνηση στα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής, τονίζοντας χαρακτηριστικά: Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Η απάντηση της κυβέρνησης αφορά και το άλλο κεντρικό  άρθρο δημοσίευμα του Βήματος, σχετικά με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγελόπουλου στην εισαγγελέα κ. Τστσάνη σχετικά με υπόθεση του επιχειρηματία Βγενόπουλου.

Τι αναφέρει ο Στ. Ψυχάρης στο άρθρο του

Σύμφωνα με τον κ. Ψυχάρη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από το 2014 την εκδίωξη του βασικού σχολιαστή του Mega, γιατί «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα».

Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει επίσης «την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της Αυγής» αλλά και «την αντικατάσταση του διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ».

Ολο το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη

«Πρέπει ν’ αλλάξει Γραμματέα ο κ. Τσίπρας. Διότι μόνον σε απροσεξία της Γραμματείας του κόμματός του μπορεί να αποδοθεί η εκ μέρους του διαβεβαίωση ότι ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει κάτι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ολη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος  μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Mega με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού.

Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά.

Ετσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας,  προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο Πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει… διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία…»

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here