Νέα εμπλοκή στην εκκένωση του Χαλεπίου-Τζιχαντιστές χτύπησαν λεωφορεία σε σιϊτικά χωριά

Η νέα συμφωνία που τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα για την οριστική εκκένωση του Χαλεπίου από τους τχζιχαντστές αντάρτες και πολίτες, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση ανθρώπων από τα σιϊτικά χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες, βρίσκεται και πάλι στον αέρα. Αιτία, η επίθεση που πραγματοποίησαν αντάρτες στο δεύτερο κονβόι λεωφορείων που κατευθύνονταν προς τα σιϊτικά χωριά, με αποτέλεσμα ένα τουλάχιστον λεωφορείο να τυλιχθεί στις φλόγες ενώ άγνωστη είναι η τύχη του οδηγού.

Αποτέλεσμα της αναπάντεχης αυτής επίθεσης ήταν να σταματήσει και πάλι η διαδικασία εκκένωσης και των 1.200 αμάχων που θα απομακρυνθούν από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, καθώς και ο ίδιος αριθμός αμάχων που θα έφευγαν από τα δύο χωριά.

Σύμφωνα με την συμφωνία, μόλις οι άνθρωποι που θα απομακρυνθούν από τα χωριά φτάσουν με ασφάλεια σε περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, τότε θα επιτραπεί η αποχώρηση μαχητών από το Χαλέπι, ενώ η αποχώρηση μελών των οικογενειών τους, θα γίνει σε συνάρτηση με τον αριθμό των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα δύο χωριά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here