Νέα εκτελεστική επιτροπή στο ΤΧΣ- Δείτε τις αμοιβές τους

Νέα Εκτελεστική Επιτροπή απέκτησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  ορίστηκε ο  Βασίλης Κατσικιώτης και αναπληρωτής ο  Eric Henri Paul Tourret. Το τρίτο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ο Δημήτρης Φραγγέτης εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η θητεία τους αρχίζει με το διορισμό τους ή την ανάληψη των καθηκόντων τους, εφόσον αυτή έπεται χρονικά του διορισμού τους για σπουδαίο λόγο και γίνεται εντός ευλόγου χρόνου και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Οι αμοιβές

Οι αμοιβές των μελών της Διοίκησης του Ταμείου επανέρχονται στα επίπεδα που είχαν πριν τις περικοπές που επέβαλε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Επιλογής. Ειδικότερα, οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών της Διοίκησης του Ταμείου ορίζονται ως ακολούθως:

  • Του διευθύνοντος συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 220.000 ευρώ
  • Του αναπληρωτή διεύθυνοντος συμβούλου Εκτελεστικής Επιτροπής στις 185.000 ευρώ
  • Των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπή στις 155.000 ευρώ
  • Του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου στις 120.000 ευρώ
  • Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου θα λαμβάνουν ετησίως το ποσό των20.000 ευρώ, καθώς και το ποσό των χιλίων 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως.
  • Για τα τα μέλη εκείνα της Διοίκησης του Ταμείου που συμμετέχουν ως μέλη και στην Επιτροπή Ελέγχου του Ταμείου καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή ποσού 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως, με ανώτατο όριο το ποσό των 5.000 ευρώ.

Το ΦΕΚ φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here