ΝΔ: Τα μέλη της ΚΕΦΕ ζητούν δήλωση εμπιστοσύνης των 4 υποψηφίων

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που ξεκίνησε γύρω στις  2.30 το μεσημέρι, διακόπηκε ύστερα από μία ώρα, καθώς τα μέλη της ζητούν να λάβουν δια των εκπροσώπων των υποψηφίων, που συμμετέχουν, δήλωση εμπιστοσύνης προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ούτως ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια επανεκκίνησης της εσωκομματικής διαδικασίας. Μάλιστα, δύο εκ των μελών κ.κ. Κόλλιας και Τσιμάρας θέτουν θέμα παραίτησης αν δεν λάβουν δήλωση εμπιστοσύνης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, αν και δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά, προτίθεται να παραμείνει στη θέση του και να κινήσει τις διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές, όπως του ζήτησαν εξάλλου και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να καταβληθεί προσπάθεια επανεκκίνησης της διαδικασίας, μετά το χθεσινό φιάσκο.

Για πολλούς, όμως, είναι ερώτημα κατά πόσο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται για το χθεσινό φιάσκο, θα μπορέσουν να βρουν τις λύσεις στο αδιέξοδο. Ωστόσο, σε μεγάλο ερώτημα παραμένει αν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις προτάσεις που θα καταθέσουν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τα ίδια πρόσωπα δηλαδή που αποδείχθηκαν ανεπαρκή να αποτρέψουν το φιάσκο και να διοργανώσουν με επιτυχία την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ. Παπαμιμίκου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν του έχει εμπιστοσύνη, γιατί «αυτός και οι άλλοι είναι άνθρωποι του Σαμαρά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here