Νέα απεργία των δημοσιογράφων την ερχόμενη Τετάρτη. Τη συμμετοχή των Ενώσεων Συντακτών στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Ωστόσο, μετά από αίτημα της ΓΣΕΕ, η απεργία των δημοσιογράφων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, προκειμένου να καλυφθούν -όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα- τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Οι δημοσιογράφοι απεργούν και ζητούν:
* Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.
* Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις ενώσεις – μέλη της να συμβάλουν στην επιτυχή διοργάνωση της απεργίας και τους συναδέλφους να μετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.