Μύλος στη ΝΔ για τις εκλογές: Στις 13 Δεκεμβρίου ή τον καινούριο χρόνο;

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στον αέρα οι εκλογές της ΝΔ καθώς τις τελευταίες ώρες διακινούνται σενάρια ότι μπορεί να μετατεθούν για τον καινούριο χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες εταιρίες εκφράζουν επιφυλάξεις για το εάν είναι τεχνικά εφικτό να στηθούν οι κάλπες την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Ενδεικτικό του ψυχροπολεμικού κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι περίπου 1,5 ώρα πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο εκπρόσωπος του Β.Μεϊμαράκη έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο θέτοντας δυο ζητήματα.
Πρώτον, ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της ΝΔ κατά της έκπτωτης εταιρείας INFOSOLUTIONS και δεύτερον, σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού.

Η πλευρά Μεϊμαράκη ζήτησε έγγραφη απάντηση εν όψει της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ. Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος απάντησε με δική του επιστολή στον εκπρόσωπο του Β.Μεϊμαράκη, όπου αναφέρει πως η επιστολή που έλαβε ήταν χωρίς ημερομηνία και υπογραφή και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν την λάβει ο ίδιος.

Για το πρώτο ζήτημα, ο γραμματέας της ΝΔ απαντά ότι αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος -και για το δεύτερο θέμα, ότι ο κ. Πλακιωτάκης έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, η πλευρά Μεϊμαράκη δεν καλύφθηκε από την απάντηση που έλαβε και έτσι ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη Θεόδωρος Αμπατζόγλου δεν μετέχει στην συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

 

 

Ολόκληρη η επιστολή Αμπατζόγλου προς Παπαμιμίκο είναι η εξής:

Προς: κον Ανδρέα Παπαμιμίκο

Μέλη ΚΕΦΕ

Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή  της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.

Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;

Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;

Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;

Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί  η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα.

Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την  σεβαστούμε.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Ακολουθεί η επιστολή – απάντηση του Ανδρέα Παπαπμιμίκου:

Έλαβα σήμερα 30/11/2015, την χωρίς ημερομηνία και υπογραφή, επιστολή σας, την οποία φροντίσατε, πριν μου τη στείλετε, να τη δώσετε στη δημοσιότητα, με την οποίαν θέτετε δύο ζητήματα:

Επί του πρώτου ζητήματος, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρμόδιος για την εντολή είναι ο Πρόεδρος του Κόμματος, ο οποίος, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.

Επί του δευτέρου ζητήματος, ο Πρόεδρος του Κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος.

Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και την ιστορία μας.

Αδωνις: Πάσει θυσία στις 13 Δεκέμβρη οι εκλογές

Νωρίτερα, ο  εκ των υποψηφίων προέδρων του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης είχε ζητήσει να γίνουν «πάση θυσία» στις 13 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

Συγκεκριμένα, από την Πάτρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε για τη διεξαγωγή των εκλογών: «Θέλω να ελπίζω ότι θα γίνουν, γιατί δεν εξαρτάται από μένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από μένα, θα είχαν ήδη γίνει… Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία, να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here