Μόναχο: Αναζητούνται 7 ύποπτοι για τη σχεδιαζόμενη επίθεση

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει το Μόναχο μετά τη «συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση αυτοκτονίας σε σιδηροδρομικό σταθμό που έλαβαν οι γερμανικές αρχές λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την επίθεση αυτοκτονίας σχεδίαζαν τζιχαντιστές από το Ιράκ και τη Συρία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται πέντε έως επτά ύποπτοι για την σχεδιαζόμενη επίθεση.
Η Γερμανία έλαβε μια πληροφορία μερικές ώρες πριν από τα μεσάνυχτα σύμφωνα με την οποία μαχητές από το Ιράκ και τη Συρία σχεδίαζαν επιθέσεις στο Μόναχο, όμως η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει τους υπόπτους και δεν είναι καν σίγουρη αν βρίσκονται στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου.

Ο Ουμπέρτους Αντράε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως γερμανοί αξιωματούχοι έλαβαν μια «πολύ συγκεκριμένη» πληροφορία σύμφωνα με την οποία σχεδιάζονταν επιθέσεις αυτοκτονίας σε σταθμούς τρένων τα μεσάνυχτα στην πόλη αυτή της νότιας Γερμανίας.

«Λάβαμε ονόματα. Δεν μπορούμε να πούμε αν είναι στο Μόναχο ή αν είναι καν στη Γερμανία» ανέφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γερμανικές αρχές ενημερώθηκαν για τη σχεδιαζόμενη επίθεση από γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται πέντε έως επτά άτομα.

Η επίθεση είχε σχεδιαστεί από το Ισλαμικό Κράτος «γύρω στα μεσάνυχτα» και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου ή εκείνου του Πάσινγκ, στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Οι δύο σταθμοί εκκενώθηκαν εγκαίρως και τα δρομολόγια των τρένων ανεστάλησαν, ανέφερε η αστυνομία της πόλης, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες που ήθελαν να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους να μην πραγματοποιούν μαζικές συγκεντρώσεις και να μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι αρχές υπεραμύνθηκαν της απόφασης να κλείσουν δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, λόγω των πληροφοριών αυτών. Οι σταθμοί λειτουργούν ξανά, ωστόσο η κατάσταση επιφυλακής παραμένει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here