Μυτιλήνη: Μάχη μεταναστών για ένα πιάτο φαγητό

Με σπασμένες πόρτες έφυγε το απόγευμα το βαν της εταιρείας catering που έχει αναλάβει τη σίτιση των περίπου 4.000 μεταναστών που βρίσκονται στον πρόχειρο καταυλισμό στον Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.

Οι μετανάστες προκειμένου να εξασφαλίσουν μια μερίδα φαγητό διαπληκτίστηκαν, ενώ επιτέθηκαν στο φορτηγό προκαλώντας υλικές ζημιές, παρά την παρουσία μικρής αστυνομικής δύναμης.

Νωρίτερα το πρωί είχε προηγηθεί εξέγερση στον καταυλισμό, με τους μετανάστες να μπλοκάρουν την κεντρική οδό που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια πλευρά του νησιού. Βασικό αίτημα τους ήταν η άμεση καταγραφή τους και η αποχώρησή τους από το νησί.

Σύμφωνα με τις Αρχές που διαχειρίζονται τη ροή μεταναστών από τη Λέσβο στην Αθήνα, η έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών με τα οποία μπορούν μετανάστες και πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το νησί έχει το τελευταίο διάστημα καλυτερεύσει μετά την ενίσχυση Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας με προσωπικό και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here