Μπόγιαρνς: Από το 2012 προσφέραμε βοήθεια αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση

«Θέλουμε να βοηθήσουμε. Από το 2012 προσφέραμε βοήθεια αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση», δήλωσε στην Deutsche Welle ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) Νόρμπερτ – Βάλτερ Μπόργιανς, ο «σκληρότερος φοροελεγκτής» , όπως τον χαρακτηρίζουν, της Γερμανίας, αναφερόμενος στο κυνήγι της φοροδιαφυγής και στη συνδρομή που ήταν διατεθειμένος να παράσχει στην τότε κυβέρνηση.

Ο κ.Μπόγιαρνς είναι αυτός που έδωσε τη νέα λίστα με τους Ελληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού στις ελληνικές δικαστικές αρχές,  οι οποίες έχουν  ήδη αποστείλει 20 κλήσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που έχουν καταθέσει στην Τράπεζα  UBS..

Η Διακήρυξη Προθέσεων που συνυπογράφουν αύριο στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς με την ελληνική κυβέρνηση προβλέπει τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο πεδίο πάταξης της φοροδιαφυγής .

Όπως είπε ο γερμανός υπουργός σε αποκλειστική συνέντευξή του προς τη Deutsche Welle: «Μετά από πολλές συνομιλίες που είχαμε, καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση ότι θα ήταν χρήσιμο για τους υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ εάν παρακολουθούσαν μια φορά πώς γίνεται ο φορολογικός έλεγχος και ο υπολογισμός των φόρων στη ΒΡΒ, πώς γίνεται ο έλεγχος των υψηλών εισοδημάτων αλλά και των επιχειρήσεων. Επίσης πώς δουλεύει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, πώς αξιολογεί στοιχεία, πώς διεξάγει έρευνες. Πρόκειται δηλαδή τρόπον τινά για μια προσφορά ‘εντατικών μαθημάτων’ για υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ στα κέντρα εκπαίδευσης που διαθέτουμε, με την οποία θέλουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here