Ολοκληρώθηκε η σύνοδος-Τσίπρας: Μεγάλα αδιέξοδα, αν δεν αλλάξουμε-Μέρκελ: Κρίσιμη η κατάσταση

Χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά με την πεποίθηση ότι η Ευρώπη είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ολοκληρώθηκε η Σύνοδος των 27 στην Μπρατισλάβα. Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, εξερχόμενος από τη Σύνοδο δήλωσε ότι «οι περισσότεροι από τους 27 έχουν κατανοήσει ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη κρίση και πως αν δεν αλλάξουμε, η κρίση αυτή θα γίνει υπαρξιακή και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα την ΕΕ». 

Στη συνέντευξη τύπου η κ. Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι  «συμφωνήσαμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από το δημοψήφισμα στη Βρετανία αλλά και από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία ατζέντα σε  ένα πρόγραμμα εργασίας».

Διάλογος Αλ. Τσίπρα, Ά. Μέρκελ, Αντ. Κόστα σε χαλαρό κλίμα, στο περιθώριο των εργασιών

Διάλογο σε χαλαρό κλίμα είχαν ο Αλέξης Τσίπρας, η Άγγελα Μέρκελ και ο Αντόνιο Κόστα, στο περιθώριο των εργασιών της άτυπης Συνόδου των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος των εργασιών στη Μπρατισλάβα, η Γερμανίδα καγκελάριος πλησίασε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό που συνομιλούσαν και ξεκίνησαν μια συζήτηση για την ομορφιά του Νότου τους καλοκαιρινούς μήνες και τις διακοπές στις θάλασσες του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Μέρκελ είπε τότε αστειευόμενη ότι ίσως η Γερμανία πρέπει να γίνει μέλος της ευρωμεσογειακής ομάδας, με τον Αντόνιο Κόστα να της λέει ότι στην επόμενο σύνοδο στην Λισσαβόνα θα την προσκαλέσουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here