Μπράβο στα κορίτσια που έβαλαν την ανθρωπιά πάνω απο το μετάλλιο

Δύο αθλήτριες απέδειξαν ότι στην ζωή  υπάρχουν σπουδαιότερα πράγματα από τη νίκη.

Συγκεκριμένα, περίπου στα μισά του αγώνα για τα  προκριματικά των 5000 μ, γύρω στο 3ο χιλιόμετρο, η Αμερικανίδα Ντ’ Αγκοστίνο συγκρουστηκε με την Νεοζηλανδή  Νίκι Χάμπλιν  και έπεσαν κι οι δυο.  Η Ντ’ Αγκοστίνο ήταν η πρώτη που σηκώθηκε, παρότι είχε χτυπήσει πολύ άσχημα. Αντί να συνεχίσει τον αγώνα σε μια προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά, η Αμερικανίδα έβαλε τα χέρια της κάτω από τους ώμους της Νεοζηλανδής για να την βοηθήσει να σηκωθεί, λέγοντάς της

  • «Ο αγώνας συνεχίζεται, πρέπει να σηκωθείς»

Στην πορεία του  αγώνα, όμως, έγινε σαφές ότι ο τραυματισμός της Ντ’ Αγκοστίνο ήταν  πιο σοβαρός και έδειχνε να πονάει πάρα πολύ. Ήταν τώρα η σειρά της Χάμπλιν να αποδείξει ότι η ανθρωπιά είναι πάνω από την πρόκριση. ‘Εμεινε πίσω για να βοηθήσει και να ενθαρρύνει την  συναθλήτρια της.

«Με βοήθησε πρώτη. Προσπάθησα να την βοηθήσω κι εγώ»,  δήλωσε μετά τον αγώνα η Χάμπλιν.

Τελικά προχώρησε και περίμενε την Ντ’ Αγκοστίνο στη γραμμή του τερματισμού, όπου μοιράστηκαν μια αγκαλιά κλαίγοντας, καθώς είχαν αποκλειστεί κι οι δυο.

Η  Ντ’ Αγκοστίνο άφησε το γήπεδο σε μια αναπηρική καρέκλα.

Λίγες ώρες αργότερα και αφού φυσικά είχαν αποκλεισθεί και οι δύο από την συνέχεια του αγωνίσματος, οι αρμόδιες αρχές, αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τις δύο αθλήτριες στον τελικό -όπως και την Αυστριακή Τζένιφερ Βεντ, που επίσης ενεπλάκη στην πτώση- ως επιβράβευση για την στάση τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here