Μποφόρ: απαγορευτικό απόπλου αλλά μπόρεσαν και έφτασαν 42 πρόσφυγες

Προβλήματα έχουν ανακύψει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Εντουτοις παρά την κακοκαιρία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ρισκάρουν. Παρα το γεγονός ότι στο στενο ανάμεσα στη Χό και τις ακτές της Μικράς Ασίας οι άνεμοι έφτασαν σε ένταση 5χρικαι τα 9 μποφόρ, έφτασε βάρκα με 16 Αλγερινούς, 15 Σύριους, 5 Μαροκινούς, 3 Λιβανέζους,  2 Ιρακινούς και έναν Παλαιστίνιο.

 

ΑΠΟΠΛΟΥΣ

Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ από το Λαύριο, τα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Τζιά. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Καβάλα-Πρίνου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεί

ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ  ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Εν τω μεταξύ στο λιμάνι της Χίου προσέκρουσε λίγο μετά τις εννέα το πρωί της Πέμπτης το πλοίο «Νήσος Μύκονος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία- Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς.

Σύμφωνα με το politischios που δημοσιεύει και φωτογραφίες κατά τη διάρκεια μανούβρας στο λιμάνι της Χίου κι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, το πλοίο προσέκρουσε με τον βολβό του στην προβλήτα με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει εισροή υδάτων.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι να επιθεωρηθεί. Το Λιμεναρχείο Χίου εκτιμά ότι ίσως το πλοιο επιτραπεί να συνεχίσει το ταξίδι του εντός της ημέρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here