Μπλόκο ΝΔ και στη νέα απόπειρα συγκρότησης ΕΣΡ την Δευτέρα-Ζητά να προηγηθεί νομοθετικά η μεταφορά αρμοδιοτήτων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε νέο αδιέξοδο οδηγεί η ΝΔ την απόπειρά συγκρότησης ΕΣΡ την προσεχή Δευτέρα. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος, πρέπει να προηγηθεί η νομοθετική εξασφάλιση της μεταφοράς όλων των αρμοδιοτήτων αδειοδότησης και ελέγχου των καναλιών στο ΕΣΡ και μετά να γίνει η συγκρότησή του.

Ομως αυτό είναι ούτως η άλλως δεδομένο πλέον, μετά την κατά πληροφορίες, απόφαση του ΣτΕ. Αλλωστε και ο νόμος Παππά, πριν την τροποποίηση-συμπλήρωση του άρθρου 2Α που κρίθηκε αντισυνταγματική, ανέθετε στο ΕΣΡ την αποκλειστική αρμοδιότητα διενέργειας του διαγωνισμού.

Υπάρχει ένα κενό στο τί θα γίνει με τον αριθμό των αδειών. Ποιος θα τις ορίσει δηλαδή και με ποιά κριτήρια. Μετά την απόφαση του ΣτΕ θεωρείται μάλλον δεδομένο ότι και ο αριθμός θα περάσει στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ.

Αυτό σημαίνει απλά. ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι αποφασισμένη να μπλοκάρει για πέμπτη φορά την συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής, για την οποία κατά τα άλλα κόπτεται, σε μιά ακόμη προκλητική ενέργεια θεσμικού εκβιασμού που απειλεί τα θεμέλια γης δημοκρατικής λειτουργίας.

Πρόκειται για μια στάση που κάθε άλλο τιμά τον πολιτικό κόσμο, αφού αποδεικνύεται ότι βασικός στόχος όλων όσων κατακερεύνωναν τον νόμο Παππά, ήταν απλά να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, να προστατευθούν τα συμφέροντα της παλαιάς διαπλοκής με τα οποία ταυτίσθηκαν πλήρως τα κόμματα του παλαιού πολιτικού κόσμου της μεταπολίτευσης.

Τι είπε ο κ. Κουμουτσάκος, απαντώντας στην κ. Γεροβασίλη:

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Να διασφαλισθεί, δηλαδή, ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο Ε.Σ.Ρ.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ενός Ε.Σ.Ρ. με το κύρος που αρμόζει στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here