Μπενουά Κερέ: Να ιδρυθεί υπουργείο Οικονομικών της Ευρωζώνης

Θέμα δημιουργίας ενός υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης,  έθεσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργεί είτε εντός είτε εκτός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστήριξε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να δείξουν ότι επιθυμούν το ευρώ να αποτελέσει μια διαρκή επιτυχία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα βήμα προς την εμβάθυνση της ενοποίησης στην Ευρώπη, αν και θα αντιδράσουν πολλές χώρες της ευρωζώνης οι οποίες θέλουν να προστατεύσουν την αυτονομία τους. Ο κ. Κερέ, σημείωσε επίσης  ότι για την ανάκαμψη της Ευρώπης πρέπει να ενισχυθεί η ανάπτυξη και δεν επαρκούν οι κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

Ο Μπενουά Κερέ ζήτησε «ισχυρή πολιτική δέσμευση για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης προκειμένου να δοθεί στην κοινή γνώμη, τις επιχειρήσεις και τις αγορές ένα ισχυρό μήνυμα ότι λαμβάνουμε στα σοβαρά το να καταστήσουμε το ευρώ μια επιτυχία με διάρκεια».

«Ένα στοιχείο εδώ θα είναι η ενδυνάμωση του εκτελεστικού οργάνου της ευρωζώνης με ένα υπουργείο Οικονομικών της ευρωζώνης, είτε αυτό τελεί εντός της Επιτροπής είτε είναι αυτόνομο όργανο» είπε.

«Ένα ακόμα στοιχείο θα είναι να δημιουργηθεί μια πραγματική νομοθετική ικανότητα σε επίπεδο ευρωζώνης και θεσμοί που λειτουργούν προς το συμφέρον της ευρωζώνης, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, να είναι υπόλογοι σε αυτή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here