Μπακογιάννη: «Υπάρχει ακόμα λίπος στο κράτος το οποίο πρέπει να κοπεί» (ηχητικό)

 

«Περικοπή του λίπους» στο δημόσιο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για θέσεις εραγασίας και κοινωνικές δαπάνες, εξήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην ertopen, το στέλεχος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει ακόμα λίπος στο κράτος, λίπος το οποίο πρέπει να κοπεί. Η Νέα Δημοκρατία έχει πει ξεκάθαρα ότι την αύξηση την οποία έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους δεν θα την δώσει, την αύξηση των μισθών. Έχει επί ξεκάθαρα από πού θα κόψει. Δεν υπάρχει περίπτωση δημόσιοι υπάλληλοι να μην αξιολογηθούν και να μην μπορεί να υπάρξει κινητικότητα. Ο συνδικαλιστικός νόμος 100% πιστεύουμε ότι χρειάζεται αλλαγή. Δεν είναι δυνατόν να παραλύει όλη η Ελλάδα διότι κάποιοι συνδικαλιστές αποφασίζουν ότι μπορούν να κάνουνε απεργία στους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας και να κοστίζει αυτό στον Έλληνα εργαζόμενο πάρα πολλά».

Και συνέχισε η κ. Μπακογιάννη: Αυτό που δυσκολεύομαι να κατανοήσω σήμερα είναι πως είναι δυνατόν την ώρα που τα νοσοκομεία γονατίζουν στην κυριολεξία, την ώρα που υπάρχουν μονάδες εντατικής θεραπείας κλειστές, στις προκηρύξεις να προσλαμβάνονται κηπουροί για τα νοσοκομεία; Συγγνώμη δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή εγώ πιστεύω ότι όταν σήμερα έχει κάνει 26.000 διορισμούς αυτή η κυβέρνηση και στους 26.000 διορισμούς δεν υπάρχουν οι 10.000 απαραίτητοι οι οποίοι πράγματι είναι απαραίτητοι για τον τομέα της Υγείας, με συγχωρείτε κάτι δεν πάει καλά. Διορίζουμε 26.000 ανθρώπους στα γραφεία των Υπουργών, των Γενικών Γραμματέων, των οτιδήποτε έχει δημιουργηθεί τώρα με τα καινούργια Υπουργεία, τις καινούργιες Γραμματείες κ.ο.κ. και από την άλλη μεριά στον τομέα της Υγείας που χρειαζόμαστε κόσμο δεν έχουμε».

Για τις εκλογές

«Ο κόσμος ζητάει εκλογές», συμπλήρωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ζούμε μια αυταρχική Κυβέρνηση της οποίας την έκφραση βιώνουμε κάθε μέρα, από την υπόθεση Πετρουλάκη – Protagon μέχρι την υπόθεση των Παραπολιτικών που συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι», πρόσθεσε η Ντ. Μπακογιάννη αναμασώντας τη ρητορική των κυρίαρχων media περί «αυταρχισμού».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here