Μπήκε το 2017 σε Ν. Ζηλανδία-Αυστραλία. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε όλο το κόσμο

Με πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό, αλλά και αυστηρά μέτρα ασφάλειας, υποδέχθηκαν η Μελβούρνη και το Σίδνεϋ το νέο έτος, που λόγω διαφοράς ώρας, μπαίνει πάντα πρώτα από την Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία. 

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου όπου όμως τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας, για το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων είναι πολλά και εμφανή.

Στη Νέα Υόρκη, 165 οχήματα «παρεμπόδισης» -μεταξύ των οποίων απορριμματοφόρα- θα τοποθετηθούν σε «στρατηγικά σημεία» και κυρίως στις προσβάσεις της Times Square, όπου αναμένονται περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή κάθοδο της σφαίρας της Πρωτοχρονιάς.

Στο Βερολίνο, εμπόδια από μπετόν και τεθωρακισμένα οχήματα θα τοποθετηθούν στις αρτηρίες που οδηγούν στην Πύλη του Βραδενβούργου.

Στην Κολωνία, η αστυνομική δύναμη που θα βρίσκεται στους δρόμους έχει υπερδεκαπλασιαστεί, έναν χρόνο μετά το κύμα σεξουαλικών επιθέσεων από μετανάστες που είχε σημειωθεί στην πόλη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και στη Ρώμη γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να εμφανιστεί το απόγευμα.

Στο Παρίσι, έπειτα από τον πολύ περιορισμένο εορτασμό της Πρωτοχρονιάς του 2016 μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου,  μισό εκατομμύριο άνθρωποι αναμένονται απόψε στη λεωφόρων των Ηλυσίων Πεδίων.

Όμως οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο μέγιστο επίπεδο κινητοποίησης: σχεδόν 100.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιωτικοί έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη Γαλλία.

Στο Ρίο, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένονται στην παραλία Κοπακαμπάνα. Όμως λόγω της κρίσης το θέαμα των πυροτεχνημάτων περιορίσθηκε από 16 σε 12 λεπτά, ελλείψει χρηματοδότησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here