Μουσείο Τσιτσάνη: Ολο το έργο του λαϊκού δημιουργού

Ενα ακόμη  μουσείο για Έλληνα δημιουργό στη χώρα μας, σε λίγους μήνες θα είναι πραγματικότητα.

Σκοπός του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» είναι η ψηφιακή καταγραφή, τεκμηρίωση και προβολή σημαντικών στοιχείων και τεκμηρίων από τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, με βασικό στόχο την παρουσίαση και ανάδειξή του στο κοινό.

Το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη δεσπόζει στη ζωή του Ελληνικού λαού για περισσότερο από 60 χρόνια, αντλώντας τη δύναμή του από τη ζωή του λαού, από τούς καθημερινούς του αγώνες για δικαιοσύνη, από τις πίκρες του και τους πόνους του, από την αγάπη, από ότι όμορφο και αληθινό έχει αυτός ο τόπος.

Οι διαδικασίες για την δημιουργία του Μουσείου , είναι πλέον στην τελική ευθεία , χάρη στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλου, σε συνεργασία με την οικογένεια Τσιτσάνη και τη βοήθεια σπουδαίων ερευνητών που βοήθησαν στην συγκέντρωση και την καταγραφή των στοιχείων και ντοκουμέντων για τη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού.

Προχθές το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού, με διπλό στόχο: Ο ένας, η οριστικοποίηση των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής, που θα παρακολουθεί τα του Μουσείου, μέχρι τη λειτουργία του. Ο δεύτερος, η συζήτηση και ο καθορισμός με την οικογένεια Τσιτσάνη για τα αντικείμενα που θα δωρίσει στο μουσείο.

Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν από εκπροσώπους τριών πλευρών: των μελών του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο Τρικκαίων, δηλαδή τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, Δημήτρη Παπαστεργίου, την αντιπρόεδρο και δημοτικό σύμβουλο Έφη Λεβέντη, το μέλος και δημοτικό σύμβουλο Ηλία Παπανικολάου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή  Στέλιο Καραγιώργο και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Τρικκαίων Ν. Νικολάου.

Από την πλευρά της οικογένειας Τσιτσάνη παραβρέθηκαν οι δύο εκπρόσωποί της στο ΔΣ, οι  Γεωργανδρέας Ζάννος και Σωτήρης Λυκουρόπουλος.

ΠΗΓΗ: trikalaenimerosi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here