Μουζάλας: Οι πρόσφυγες δεν θέλουν να ενσωματωθούν αλλά να φύγουν

Οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, καθώς πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα μας.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι οι οικογένειες που βρίσκονται στη χώρα μας δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία, αν και το κράτος έχει φροντίσει γι αυτό.
Ο υπουργός είπε ακόμη ότι περίπου 1.000 ανήλικοι που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι ασυνόδευτοι, και η Αθήνα έχει ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους να πάρουν όλα τα παιδιάκάτω των δέκα ετών, ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από τη Συρία ή άλλη χώρα.

Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία βοήθησε στη μείωση των αφίξεων, όμως αποσαφήνισε ότι ο ρόλος του απαιτεί να ανησυχεί διαρκώς, όχι μόνο για τη μελλοντική στάση της τουρκικής πλευράς, αλλά και για τις ενέργειες της Ευρώπης

Ο κ. Μουζάλας τόνισε πως ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να κάνει πολιτική καριέρα αλλά να τιμήσει την Ελλάδα και όσους τον εμπιστεύτηκαν για το ρόλο του αρμόδιο μεταναστευτικής πολιτικής.

Σημείωσε ότι η συνεργασία του με την κυβέρνηση είναι όσο καλή μπορεί να είναι με κυβερνήσεις, προσθέτοντας ότι η εκκένωση της Ειδομένης ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here