Μουζάλας:Η Ελλάδα δεν θα γίνει Λίβανος, όχι σε μονομερείς ενέργειες-Κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες

H Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί να γίνει Λίβανος, δεν θα δεχθεί να γίνει αποθήκη ψυχών, ακόμα και αν αυτό πάρει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης, προειδοποίησε ο Έλληνας υπουργός, αρμόδιος για το μεταναστευτικό Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός έκανε αυτή τη δήλωση, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση των υπ. Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η δραματική δήλωση του κ. Μουζάλα, καταδεικνύει και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ΕΕ, όπου συγκεκριμένες χώρες (Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία), έχουν δημιουργήσει μαζί με τις Βαλκανικές χώρες, ένα μπλοκ κατά της Ελλάδας, απαιτώντας άμεσο κλείσιμο συνόρων στην ΠΓΔΜ και του Βαλκανικού διαδρόμου.

Ο Έλληνας υπουργός προειδοποίησε ότι «η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες», και πως έχει την δυνατότητα και η ίδια «να κάνει μονομερείς ενέργειες».

Ο υπουργός χαρακτήρισε  κρίσιμη συνεδρίαση, κατά την οποία «θα πρέπει να πούμε ποια Ευρώπη θέλουμε», την Ευρώπη των κοινών αποφάσεων ή, όπως είπε χαρακτηριστικά «την Ευρώπη όπου τέσσερις αστυνομικοί διευθυντές θα μπορούν να αποφασίζουν και να ανατρέπουν αποφάσεις συνόδων κορυφής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here