Μοσκοβισί-Ντάισελμπλουμ βλέπουν πρόοδο. Επιστρέφουν οι θεσμοί

Πρόοδο στις συζητήσεις Ελλάδας θεσμών διαπιστώνουν τόσο ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί όσο και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάσιλμπλουμ. Με δηλώσεις λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, κατέστησαν σαφές ότι οι δύο πλευρές προχωρούν εποικοδομητικά τις συζητήσεις για το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό.

«Εάν, όπως πιστεύω, συνεχιστεί αυτή η πρόοδος στο ασφαλιστικό και στο δημοσιονομικό, τότε οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες», είπε, ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι βασική προϋπόθεση είναι να διατηρηθεί ο σημερινός ρυθμός των συζητήσεων.

Γενικότερα για την ελληνική οικονομία, εμφανίστηκε αισιόδοξος υπογραμμίζοντας ότι η Κομισιόν θεωρεί πως από το δεύτερο εξάμηνο η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος θα επιταχυνθεί το 2017.

Προϋπόθεση, όμως, είναι η πιστή εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή της εμπιστοσύνης, κατέληξε.

Αισιόδοξος και ο Ντάισελμπλουμ

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο κ. Ντέισελμπλουμ υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και τα δημοσιονομικά θέματα συνεχίζονται. Διευκρίνισε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα περί εκτροχιασμού των συζητήσεων, τονίζοντας ότι έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος, η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here