Μοσκοβισί: Προ των πυλών ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας και συμφωνία για το χρέος

Ικανοποιημένος για την πρόοδο που έχει σημειώσει μέχρι τώρα η Ελλάδα και αισιόδοξος ότι είναι εφικτή ως το τέλος του έτους μια συμφωνία-πακέτο για ανάπτυξη και χρέος, δηλώνει ο ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την Αθήνα.

Τα μηνύματα όλων των ευρωπαίων αξιωματούχων είναι πλέον ιδιαίτερα θετικά για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος καθώς ουδείς διανοείται μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις και στην διευθέτηση του χρέους που ακολουθεί. Γι αυτό και τόσο ο Μοσκοβισί, όσο και Γιούνκερ ωθούν προς την άμεση και ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Οπως είπε ο κ. Μοσκοβισί οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση πηγαίνουν «αρκετά σε θετική κατεύθυνση», προσθέτοντας ότι σε αυτή τη βάση η εμπιστοσύνη μπορεί να επιστρέψει στην ελληνική οικονομία –μαζί της οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας.

«Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι εισερχόμαστε σε μία νέα φάση του ελληνικού προγράμματος, που είναι η φάση της επιτυχίας» πρόσθεσε.

«Γνωρίζω ότι αυτό απαιτεί προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, έχω πλήρη συναίσθηση αυτού, αλλά νομίζω ότι η ανταμοιβή -μέσω της ανάπτυξης, της εμπιστοσύνης, των θέσεων εργασίας και ελπίζω μίας συμφωνίας για το χρέος- είναι προ των πυλών» πρόσθεσε.

Ειδικά για το θέμα του χρέους, ο επίτροπος τονίζει ότι «αν οι ελληνικές Αρχές αναλάβουν τις ευθύνες τους -και φαίνεται ότι τείνουν να το κάνουν- τότε πρέπει και εμείς να αναλάβουμε τις δικές μας».

«Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι το πνεύμα με το οποίο πρέπει να εισέλθουμε στην προοπτική των μελλοντικών συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του χρέους. Εγώ υποστηρίζω μία συνολική συμφωνία έως το τέλος αυτού του χρόνου. Γνωρίζω ότι το μονοπάτι είναι στενό, αλλά νομίζω ότι υπάρχει τρόπος για την επιτυχία» τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here