Μοσκοβισί: Πιο ακριβείς παραμέτρους για το ασφαλιστικό

Εποικοδομητικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας -θεσμών διαπιστώνει ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο οποίος χαιρέτησε την μέχρι τώρα εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Οσον αφορά το ασφαλιστικό και το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί ζήτησε  πιο «ακριβείς παραμέτρους».

.«Επιδιώκουμε μία γενναία μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

«Μέχρι στιγμής, υπάρχει ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις» συνέχισε ο Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι «πολύ σύντομα οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα». Παράλληλα, χαιρέτισε τη μέχρι στιγμής εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσω της επιτυχούς υλοποίησης του προγράμματος.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι το Ταμείο προσφέρει αξιοπιστία και συνιστά εγγύηση για την εφαρμογή του.

Δεσμεύτηκε τέλος ότι μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα ανοίξει η συζήτηση για την αναπροσαρμογή των όρων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here