Μοσκοβισί: Μέρος της εγκριθείσας δόσης θα καταβληθεί για τις καθυστερούμενες και τις νέες συντάξεις

«Μέρος της πρόσφατα εγκριθείσας δόσης για την Ελλάδα, ύψους 10,3 δισ., θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση κάλυψη των καθυστερούμενων πληρωμών των συντάξεων και για τη χρηματοδότηση της καταβολής των νέων συντάξεων» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή.

Η ερώτηση του κ. Χουντή αφορούσε το «τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αποδίδονται οι συντάξεις εντός των νομοθετημένων ορίων», λόγω του ότι «θεσπίζεται η υποχρέωση για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης, να εκδίδουν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης εντός προθεσμίας τριών μηνών», όπως προκύπτει από το νόμο 3996/2011, ο οποίος περιλαμβανόταν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Ακόμη, ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί επισήμανε ότι «η Επιτροπή είναι ενήμερη για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συντάξεων», προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα αυτά εξετάστηκαν επισταμένως» και ότι «αποτέλεσε μέρος των συζητήσεων με τις ελληνικές Αρχές».

Η επιτάχυνση της πληρωμής των συντάξεων εξαρτάται από την εξασφάλιση τέτοιας οικονομικής κατάστασης στα ταμεία, έτσι ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και από τη συγχώνευση των ταμείων σε ένα ενιαίο, ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here