Μοσκοβισί για ελληνικό χρέος: Εξετάζουμε παράταση στα δάνεια του EFSF

 

Oι Ευρωπαϊκοί θεσμοί εξετάζουν μεσοπρόθεσμα μία πιθανή παράταση στην διάρκεια των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας. Αυτό απαντά ο ευρωπαίος Επίτροπος Π. Μοσκοβισί,μ σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωακοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη, σκιαγραφώντας τις άμεσες, επόμενες κινήσεις της Κομισιόν στο θέμα του ελληνικού χρέους. 

Επιπλέον ο Επίτροπος εξηγεί πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ήδη έχει προχωρήσει σε προσπάθειες για την «βελτίωση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση του κινδύνου επιτοκίου»

Ο κ. Μοσκοβισί, τονίζει επίσης στην απάντηση του προς τον κ. Παπαδημούλη αποτελεί κοινό στόχο των Ελληνικών Αρχών και των θεσμικών οργάνων, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν, μέσα στο φθινόπωρο του 2016. Παράλληλα υπογραμμίζει πως η Κομισιόν θα παρέχει τεχνική βοήθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

, ενώ καταλήγει λέγοντας πως

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαϊκών Θεσμών όσον αφορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους, είχε καταθέσει ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται για την έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθώς και για πιθανή επιμήκυνση στις περιόδους χάριτος για την αποπληρωμή του χρέους και για «κλείδωμα» των παρόντων χαμηλών επιτοκίων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here