Μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για το ασφαλιστικό

H κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση και αναλαμβάνει άμεσα την πρωτοβουλία να προκαλέσει στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη προσπάθεια της να φέρει τον νέο αρχηγό της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, προ των ευθυνών του, να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό. 

Με την κίνηση αυτή, επιχειρεί η κυβέρνηση, να αναγκάσει το κ. Μητσοτάκη να πει εάν συμφωνεί με τις μειώσεις κύριων συντάξεων με βάση τη συμφωνία που ψήφισε το καλοκαίρι ή με την κυβερνητική πρόταση που απορρίπτει τις μειώσεις

Η συζήτηση αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και θα οριστεί από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Στη συζήτηση σύμφωνα με τον κανονισμό θα μετέχουν μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί και οι αρμόδιοι υπουργοί. Από το Μέγαρο Μαξίμου επιτίθενται στη ΝΔ και για το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση για το οποίο, όπως λένε δεν έχει τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις τρεις το μεσημέρι ο πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, με αφορμή  και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάδειξή τού ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, περιλαμβάνει επίσης συγκέντρωση και ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την ερχόμενη Κυριακή, για όλα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες, τα βήματα για την έξοδο από την κρίση, την ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων και τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here