Μολότοφ στο μαθητικό συλλαλητήριο -δεν πήραν έκταση τα επεισόδια

Ένταση επικράτησε στο μαθητικό συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αγνώστων πέταξε τέσσερις βόμβες μολότφο και πέτρες προς τη πλευρά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Δεν σημειώθηκε τραυματισμός ούτε έγιναν προσαγωγές και χρήση χημικών

Οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας παραδίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Kαθιστική διαμαρτυρία στην συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  πραγματοποίησαν πριν από λίγο μαθητές σχολείων της πόλης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία και τα προβλήματα στα σχολεία τους.

Οι μαθητές παρέμειναν για λίγο στο σημείο φώναξαν συνθήματα και συνέχισαν την πορεία τους προς του υπουργείο Μακεδονίας – Θρακής, μέσω της οδού Βενιζέλου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο πραγματοποίησαν νωρίτερα στο Ηράκλειο μαθητές σχολείων του νομού στο πλαίσιο πανελλαδικής μαθητικής κινητοποίησης, ενώ από το πρωί μαθητές σε 23 γυμνάσια, 14 γενικά λύκεια και 2 ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις.

Η ΟΛΜΕ

Την κινητοποίηση των μαθητών στήριξε η ΟΛΜΕ και στο πλαίσιο αυτό έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 ώς τις 14:00.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ κάλεσε τους καθηγητές «να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών».

Η ΟΛΜΕ ζητεί:

  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
  • Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στήριξη της Ειδικής αγωγής.
  • Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here